Hírek, aktuális

Tisztelt Meglévő és Leendő Ügyfeleink!

Megköszönve bizalmukat, 2021-ben is várjuk Önöket megszokott telephelyünkön (4471. Gávavencsellő, Dózsa György u 45.), ahol újdonságokkal, kedvezményekkel és minőségi szolgáltatással várjuk Önöket.

Kívánunk nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet! 


Köszönjük eddigi bizalmukat!

Tisztelt Ügyfeleink!

Az év végének közeledtével ezúton köszönjük egész évben tanusított megtisztelő bizalmukat, és kívánunk Önöknek és Szeretteiknek nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket és elsősorban egészségben és sikerekben gazdag boldog 2021-es évet. 


Miért gránit?

Hosszú életű

Ahogyan évezredek szükségesek a kialakulásához, olyan időtállóan formázza meg szobrokba, egyéb művészeti alkotásokba vagy éppen személyes tárgyakba zárva az emberi múltat és emlékeinket.  Talán pont az időtlensége és a szépsége teszi a legalkalmasabb anyaggá síremlékek készítésére.

Amennyire minden ember más és más, nincsen két egyforma gránit sem. A származási helyüktől és a kialakulásuk történetétől függően nagyon változatos színekben és mintázatokban fordul elő.

Ellenálló, de érzékeny

A gránit másik jelentős és rendkívül előnyös tulajdonsága, hogy nagy mértékben ellenáll a külünböző környezeti hatásoknak. Jól tűri a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat, az extrém meleget és a fagyot egyaránt. A hirtelen történő extrém hőmérsékletváltozások hatására azonban repedhet, törhet.

Saválló, lúgálló, rendkívül kemény kőzet, viszont erős és koncentrált mechanikai behatásokra (fém- és kőtárgyakkal, kis felületen koncentrálódó, hegyes szerszámmal történő ütések) nagyon rosszul reagál. Könnyen lepattanhat vagy törhet.

Hálás

A gránitból készült tárgyak nem igényelnek nagy karbantartást, azt a kevés, de szükséges gondoskodást, amit rendszeresen igényelnek, szépségükkel hálálják meg.

A gránitból készült síremlékek impregnálása, „fiatalítása” olcsó és egyszerű művelet, de mindenképpen hozzáértő szakember (alapesetben a sírkövet állító cég szakembere) közreműködésével, évente egyszer érdemes elvégeztetni. Ezzel megelőzhető a síremlék idő előtti öregedését, mivel a szennyeződések kevésbé szívódnak fel a mikropórusokon keresztül.

Könnyedén tisztíthatóak, pl. Domestosos vizet higított formában használva, ezt követően tiszta vizes mosással közömbösítsük, végül száraz, mikroszálas ruhával töröljük át a követ. A vízkő eltávolítása hasonlóképpen történhet pl ecetes higított vízzel. Az eljárás hasonlóképpen történik.


Fontos tudnivalók

Súlyában rejlik az ereje

A gránit rendkívül tömör és nehéz kőzet. Kilakulásától, összetételétől és sűrűségétől függően egy 1-méter oldalhosszúságú gránitkocka 2,5–3,5 tonna súlyú is lehet.

A síremlékek több elemből állnak, melynek részei ragasztással és/vagy fémcsapokkal vannak rögzítve. Szakember segítsége nélkül nem célszerű hozzányúlni, mozgatni. Szakember tudja csak szétszedni és összeszerelni. Tilos a fejkőnek nekitámaszkodni, a fedlapra felmászni, ráülni. Fontos, hogy gyermek csak felnőtt felügyeletet mellett tartózkodhat a síremlék mellett.

Meghálálja a gondoskodást

A sírkő elszíneződését okozhatja a gyertya/mécses égetése a kövön, vagy gyenge minőségű műanyag virágok festékanyagának a kioldódása. Ezek 2 éven belül a nap sugárzásának köszönhetően általában maguktól eltűnnek. Elkerülhetőek ezek az elszíneződések, ha jó minőségű művirágokat vásárolunk, vagy a mécsest nem a kövön égetjük. Gyomirtó használata a sírkövek mellett nem javasolt. Károsíthatja az alapot.

Téli időszakban nem szükséges a sírkövet letakarni, viszont a vázákat érdemes letakarni, mert a furat megtelhet vízzel és kifagyhat (a víz fagyása 8%-os térfogatnövekedést jelent), mely a váza sérülését, törését okozhatja.

Évente/nyaranta célszerű karbantartást elvégezni, átvizsgálni az illesztéseket, furatokat, stabilitást, mely nem igényel sok időráfordítást, és alacsony költség igényű (a karbantartás elmaradása miatt esetlegesen bekövetkező károsodásokhozhoz képest).

Keressen bennünket bizalommal!


NYÍR-PR Kft.

Minőségi sírkövek kedvező áron!

Telephely: 4471 Gávavencsellő, Dózsa Gy. út 45.
+36-70-4086765
info@nyirpr.hu
© NYÍR-PR Kft. | Minden jog fenntartva