Hírek, aktuális

MEGNYITOTTUNK!

Tisztelt Leendő Ügyfeleink!

2020.02.18-án megnyitottuk gránit sírkő lerakatunkat, ahol gazdag szín- és méretválasztékkal állunk Kedves Vásárlóink rendelkezésére.

Személyesen is megtekinthetik és akár azonnal megvásárolhatják az elképzeléseiknek legmegfelelőbb síremléket.

A keresett síremlék méretét, formáját, színét és egyéb kiegészítőket (vázák, mécsesek stb.) illető egyedi igényeik megvalósításában is állunk rendelkezésükre.

Természetesen a szolgáltatásunk kiterjed a megvásárolt síremlék telepítésével kapcsolatos szolgáltatásokra is, mint pl. az új sírhely előkészítésére, betonalap készítésére, a már meglévő régi síremlék elbontására valamint a sírkő későbbi karbantartására is.

Nyitvatartásunk: kedd és csütörtök 14.00 - 18.00 között

Telefonos egyeztetés alapján egyéb napokon is!

Telephelyünk: 4471. Gávavencsellő, Dózsa György u. 45.

 


Miért gránit?

Hosszú életű

Ahogyan évezredek szükségesek a kialakulásához, olyan időtállóan formázza meg szobrokba, egyéb művészeti alkotásokba vagy éppen személyes tárgyakba zárva az emberi múltat és emlékeinket.  Talán pont az időtlensége és a szépsége teszi a legalkalmasabb anyaggá síremlékek készítésére.

Amennyire minden ember más és más, nincsen két egyforma gránit sem. A származási helyüktől és a kialakulásuk történetétől függően nagyon változatos színekben és mintázatokban fordul elő.

Ellenálló, de érzékeny

A gránit másik jelentős és rendkívül előnyös tulajdonsága, hogy nagy mértékben ellenáll a külünböző környezeti hatásoknak. Jól tűri a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat, az extrém meleget és a fagyot egyaránt. A hirtelen történő extrém hőmérsékletváltozások hatására azonban repedhet, törhet.

Saválló, lúgálló, rendkívül kemény kőzet, viszont erős és koncentrált mechanikai behatásokra (fém- és kőtárgyakkal, kis felületen koncentrálódó, hegyes szerszámmal történő ütések) nagyon rosszul reagál. Könnyen lepattanhat vagy törhet.

Hálás

A gránitból készült tárgyak nem igényelnek nagy karbantartást, azt a kevés, de szükséges gondoskodást, amit rendszeresen igényelnek, szépségükkel hálálják meg.

A gránitból készült síremlékek impregnálása, „fiatalítása” olcsó és egyszerű művelet, de mindenképpen hozzáértő szakember (alapesetben a sírkövet állító cég szakembere) közreműködésével, évente egyszer érdemes elvégeztetni. Ezzel megelőzhető a síremlék idő előtti öregedését, mivel a szennyeződések kevésbé szívódnak fel a mikropórusokon keresztül.

Könnyedén tisztíthatóak, pl. Domestosos vizet higított formában használva, ezt követően tiszta vizes mosással közömbösítsük, végül száraz, mikroszálas ruhával töröljük át a követ. A vízkő eltávolítása hasonlóképpen történhet pl ecetes higított vízzel. Az eljárás hasonlóképpen történik.


Fontos tudnivalók

Súlyában rejlik az ereje

A gránit rendkívül tömör és nehéz kőzet. Kilakulásától, összetételétől és sűrűségétől függően egy 1-méter oldalhosszúságú gránitkocka 2,5–3,5 tonna súlyú is lehet.

A síremlékek több elemből állnak, melynek részei ragasztással és/vagy fémcsapokkal vannak rögzítve. Szakember segítsége nélkül nem célszerű hozzányúlni, mozgatni. Szakember tudja csak szétszedni és összeszerelni. Tilos a fejkőnek nekitámaszkodni, a fedlapra felmászni, ráülni. Fontos, hogy gyermek csak felnőtt felügyeletet mellett tartózkodhat a síremlék mellett.

Meghálálja a gondoskodást

A sírkő elszíneződését okozhatja a gyertya/mécses égetése a kövön, vagy gyenge minőségű műanyag virágok festékanyagának a kioldódása. Ezek 2 éven belül a nap sugárzásának köszönhetően általában maguktól eltűnnek. Elkerülhetőek ezek az elszíneződések, ha jó minőségű művirágokat vásárolunk, vagy a mécsest nem a kövön égetjük. Gyomirtó használata a sírkövek mellett nem javasolt. Károsíthatja az alapot.

Téli időszakban nem szükséges a sírkövet letakarni, viszont a vázákat érdemes letakarni, mert a furat megtelhet vízzel és kifagyhat (a víz fagyása 8%-os térfogatnövekedést jelent), mely a váza sérülését, törését okozhatja.

Évente/nyaranta célszerű karbantartást elvégezni, átvizsgálni az illesztéseket, furatokat, stabilitást, mely nem igényel sok időráfordítást, és alacsony költség igényű (a karbantartás elmaradása miatt esetlegesen bekövetkező károsodásokhozhoz képest).

Keressen bennünket bizalommal!


NYÍR-PR Kft.

Minőségi sírkövek kedvező áron!

Telephely: 4471 Gávavencsellő, Dózsa Gy. út 45.
+36-70-4086765
info@nyirpr.hu
© NYÍR-PR Kft. | Minden jog fenntartva